Tuesday, September 7, 2010

Pengalaman Praktikal Yang Menyakitkan 1

Nasib baik, aku masih lagi berpegang pada kewarasan yang masih tinggal sikit dalam kepala, hati dan sanubari aku. Secara jujur, aku sendiri tak pasti.. Dekat mana sebenarnya lokasi kesabaran aku ni. Adekah ia berselindung dalam kepala, menyorok dalam hati atau memang sebenarnya tersemat dijiwa sanubari?

Ewah.. Bahasa macam hape ntah..

Saat-saat nak kena habiskan sesi internship dekat company yang boleh dikira bangang luar biasa ni memang betul-betul mencabar kesabaran aku yang sebenarnya bukanlah seorang yang penyabar. Tapi tak ape, aku act cool. Pretend to be nothing happen.

Weyh, this is a fact.

Setengah company yang ambik praktikal student, die tunjal-tunjal je kepala budak praktikal ni. Silap-silap haribulan, dia suruh buat kerja-kerja cleaner pun boleh jadik. Bukan nak kata apa, ada jugak setengah company yang sebenarnya tak banyak sangat kerja. So, bagi la kerja yang remeh-temeh ni.

Tapi kalau aku, aku tak panggil dia sebagai kerja yang remeh temeh la. Aku panggil dia sebagai kerja-kerja bangsat.

Daripada nak bagi kerja-kerja bangsat ni, kan lagi baik ko bagi je budak2 praktikal ni habis awal, tak pun bagi je cuti sebulan. Nanti kalau ada job nak kena buat roger je la.

Haha kalau company aku nanti aku buat macam ni la, tapi memandangkan aku masih belum ada company...

Kena la sabar dulu ye nampaknya

3 comments:

  1. Fiffy.. company terpaksa tak tulis dekat sini hhee kalau nak tau boleh email aku eh

    ReplyDelete